Dobro ocedite ananas. Od praška za puding, šećera, ali samo 750 ml mleka, skuvajte puding prema uputstvu sa kesice. Skinite sa vatre i umešajte kiselu pavlaku metlicom za sneg i ostavite puding da se malo prohladi. Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju (40 x 30 cm) i stavite na nju ram za kolače.
Grubo usitnite čokoladu i otopite je na pari na tihoj vatri. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte sve ostale sastojke osim grubo rendane čokolade, i sve umutite mikserom (nastavci za mućenje) kratko najmanjom, potom najvećom brzinom oko 2 minuta, tako da dobijete glatko testo. Na kraju dodajte rendanu čokoladu. Testo rasporedite na tepsiji u ramu za kolače i poravnajte. Premažite još toplim pudingom i dekorativno obložite kolutovima ananasa. Stavite da se peče.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Stavite kolač da se ohladi u tepsiji na rešetki za kolače.
Odvojite nadev od rama i ostavite ga u njemu da se ohladi. Grubo usitnite nugat čokoladu, i otopite je na tihoj vatri, na pari. Sipajte je u papirni fišek, odsecite vrh i time poprskajte površinu kolača. Pospite kakao mrvicama.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači