U činiji pomešajte mleveni keks, maskarpone sir, puter, cimet, aromu vanile i burbon aromatizovani šećer, pa dodajte sok pomorandže i istopljenu i prohlađenu belu čokoladu. Najbolje je da smesu umesite rukama.
Čokoladu rastopite na pari ili na niskoj temperaturi uz povremeno mešanje. Blago je prohladite, a zatim sipajte u kalupe u debljem sloju pa kašikom rasporedite po ivicama. Ubacite štapić dok je čokolada još uvek sveža, a zatim tu gde je vrh štapića dodajte još malo čokolade, kako bi cakepops-evi bili čvršći i stabilniji. Pripremljen kalup stavite u frižider na 15-ak minuta da se čokolada stegne.
Izvadite kalup iz frižidera pa pažljivo u stegnutu čokoladu stavite smesu od keksa i koliko toliko pritisnite prstima da poravnate površinu. Pažljivo, kako se čokolada ne bi polomila. Preko sipajte belu čokoladu i poravnajte površinu kašičicom. Vratite u frižider da se stegne pa zatim izvadite cakepops-eve i napravite sledeće ture (zavisno od toga koliki vam je kalup za sladolede).
Na stegnute sladolede istisnite obojenu ili običnu belu čokoladu, a zatim ukrasite Dr.Oetker novogodišnjim dekorima.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači