Prethodno ugrejte rernu (gornji/donji grejač: 180°C). U činiji umutite jaja i so 5 minuta, dok ne postane lagano i kremasto. Postepeno dodajte ksilitol i mutite još 5 minuta. Pomešajte bademe, brašno, kakao prah i prašak za pecivo i postepeno dodajte u smesu sa jajima.
Izlijte smesu u kalup koji je prethodno obložen papirom za pečenje i pecite na srednjoj rešetki rerne oko 13 minuta. Zatim izvadite iz rerne , okrenite naopako na papir za pečenje, uklonite papir za pečenje na kome se patišpanj pekao i ostavite da se ohladi.
U manju šerpu dodajte višnje, seme anisa i vodu, kuvajte na najačoj temperaturi do ključanja. Pripremite listiće želatina prema uputstvu sa pakovanja, zatim ih pomešajte sa ksilitolom, dodjte u smesu sa višnjama i kuvajte još 1 minut.
Presecite patišpanj vertikalno na pola, tako da svaki bude dimanzija 30 x 20 cm. Stavite jednu polovinu na tacnu i postavite obruč za pečenje oko njega. Premažite kompotom od višanja i ostavite da se ohladi.
Presecite štapić vanile i ostružite sadržaj. Umutite ručnim mikserom svež nemasni sir, 200 gr maskarponea, ksilitol i vanilu. Pripremite listiće želatina prema uputstvu sa pakovanja, zatim dodajte mleko i ostatak maskarponea kuvajte do ključanja i odmah umešajte u smesu sa quarkom.
Krem premažite preko kompota, preko stavite drugi patišpanj, lagano pritisnite i ohladite najmanje 1 sat.
Fino usitnite belu i tamnu čokoladu i odvojeno otopite na pari. Dodajte pavlaku u tamnu čokoladu kako biste napravili ganaš. Rastvorite mača prah u suncokretovom ulju i umešajte ga u otopljenu belu čokoladu.
Prelijte patošpanj ganašom od tamne čokolade, napunite vrećicu za ukrašavanje belom čokoladom sa mačom i istisnite tačkice preko ganaša. Ukrasite šećernim posipom i ohladite. Uklonite obruč za pečenje i isecite na 12 kriški, mera 5 x 10 cm.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači