Umešati 150 g brašna, prah šećer prašak za pecivo, đumbir i cimet.
Umešati istopljen puter, med, jaje, mleko, boju.
Pomešati ove dve smese, dodavati postepeno ostatak brašna i umesiti testo.
Rastanjiti na površinu velikog pleha od rerne i peći 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni.
Sipati u šerpicu maline i šećer, zagrevati.
Razmutiti puding i gustin u vodi, sipati u smesu sa malinama.
Skuvati da se zgusne, sve vreme mešati. Ohladiti do sobne temperature.
Umutiti kratko slatku pavlaku sa prah šećerom.
Dodati aromu vanile i kremfiks i mascarpone, pa mutiti dok se sve ne poveže u glatku smesu.
Na koru naneti voćni fil, beli fil. Ohladiti, iseći na 5 delova različite širine, pa ređati u visinu počev od najvećeg, sve do najmanjeg, u oblik piramide.
Umutiti šlag, filovati tortu i naneti dekoracije.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte