Istopiti puter. Pomešati mleveni lešnik, mleveni keks, posoliti, dodati cimet šećer i vanilin šećer. Preliti otopljenim puterom i izmešati. Dodati belance i ponovo promešati. Dno kalupa obložiti alu folijom i rasporediti podlogu od keksa ravnomerno. Peći 5 -10 minuta, da se kora prosuši.
Napraviti ganaš od obe vrste čokolade: zagrejati pavlaku, pomešati tamnu i mlečnu čokoladu. Zatim vrelu pavlaku preliti preko čokolade i ostaviti par minuta da čokolada počne da se topi. Izmiksati krem sir i maskarpone sa šećerom u prahu i kakaom. Umešati ganaš sa kremom od sira. Ručno žicom umutiti mileram sa pripremljenom masom, dodati pomešana belanca i žumanca i sve spojiti. U kalup sa koricom, sipati pripremljenu masu, peći u vodenoj kupki na 150-170 C dok se ne stisne na ćoškovima, a u sredini ostane mekano, da temperatura u centru ne pređe 65 stepeni. Ohladiti, pa izvaditi iz kalupa.
Potopiti želatin kako bi omekšao. Prokuvati slatku pavlaku i preliti preko čokolade i namaza od lešnika, izmešati i dodati omekšao oceđen želatin. Sve sjediniti. Ohladiti, pa ohlađeno izmiksati u mekani šlag i premazati preko ohlađene torte.
Čokoladni ganache i krem od lešnika (nugat namaz) sipati u dresir džakove i prošarati po kolaču. Posipati lešnicima i čoko kuglicama.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači