Dno kalupa za torte (ø 20 cm) obložite papirom za pečenje, a obruč kalupa namastite. Zagrejte rernu na 180°C (vreo vazduh 160°C).
Šećer i omekšani puter mikserom (metlicama) dobro pomešajte. Tokom mešanja dodajte jaje. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i dodajte u smesu. Dodajte bourbon vanilu i umešajte testo. Testo ravnomerno raspodelite po pripremljenom kalupu.
Belu čokoladu otopite u mikrotalasnoj pećnici ili na pari. U zasebnoj posudi mikserom (metlicama) dobro izmešajte ostale sastojke za krem. Dodajte otopljenu čokoladu u krem pa potom sve raspodelite po pripremljenoj podlozi. Pecite tortu 50 minuta na temperaturi od približno 180°C (vreo vazduh 160°C). Nivo: sredina rerne Vreme pečenja: oko 50 min. Izvadite tortu iz rerne i ostavite da se u potpunosti ohladi. Potom oprezno skinite kalup.
Tortu od sira po želji ukrasite prelivom od karamele i bobičastim voćem.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači