Iseckane nektarine rasporedite u tegle. U svaku teglu stavite na vrh noža konzervansa i dodajte po 1 kašiku ruma. Za ušpinovan šećer, otopite šećer na umerenoj vatri, neprestano mešajući, tako da dobije svetlo-smeđu boju. Pažljivo nalijte vodom. Dodajte običan šećer i kuvajte sve dok se šećer u potpunosti ne istopi. Sipajte preko nektarina u teglama. Tegle dobro zatvorite i malo ih promućkajte, stavite ih u tepsiju, koju ćete naliti vrućom vodom do 2 cm visine, stavite u donji deo zagrejane rerne.
Pozicija rešetke: donja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: 100 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: 80 °C
Sastojci:1 kg oljuštenog, stino seckanog ananasa, malo konzervansa, ½ l vode, 60 g šećera, 2 kašičice Dr. Oetker Džemfixa Extra 2:1, 12 kašika šeri brendija
Iseckani ananas rasporedite u tegle. U svaku teglu stavite na vrh noža konzervansa. Vodu pomešajte sa Džemfixom i šećerom i prokuvajte, tako da se šećer potpuno istopi. Šećerni sirup nalijte preko ananasa u tegle, dodajte po 3 kašike šerija u svaku teglu. Tegle dobro zatvorite i malo ih promućkajte, stavite ih u tepsiju, koju ćete naliti vrućom vodom do 2 cm visine, stavite u donji deo rerne.
Pozicija rešetke: donja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: 100 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: 80 °C
Sastojci:1 kg oljuštenog, stino seckanog ananasa, konzervansa, ½ l vode, 80 g voćnog šećera, 2 kašičice Dr. Oetker Džemfixa Extra 2:1, 12 kašika šeri brendija
Iseckani ananas rasporedite u tegle. U svaku teglu stavite na vrh noža konzervansa. Vodu pomešajte sa Džemfixom i šećerom i prokuvajte, tako da se šećer potpuno istopi. Šećerni sirup nalijte preko ananasa u tegle, dodajte po 3 kašike šerija u svaku teglu. Tegle dobro zatvorite i malo ih promućkajte, stavite ih u tepsiju, koju ćete naliti vrućom vodom do 2 cm visine, stavite u donji deo rerne.
Pozicija rešetke: donja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: 100 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: 80 °C
Slični recepti
Zimnica
Zimnica
Zimnica