Podmažite dno kalupa sa štipaljkom. Zagrejte rernu.
Prosejte brašno sa kakaom u činiju. Dodajte ostale sastojke i mikserom (nastavci za mešenje) sve dobro umesite prvo najmanjom, a potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Malo više od pola testa razvucite po dnu kalupa, više puta izbodite viljuškom.Obložite obručem kalupa. Stavite da se peče na rešetki na sredini rerne i predpecite.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da se ohladi u kalupu na rešetki za kolače. U međuvremenu pripremite fil.
Prašak za puding pomešajte sa šećerom i Burbon vanilin šećerom i skuvajte puding prema uputstvu sa pakovanja, ali sa samo 750 ml mleka. Ostavite puding da se hladi, povremeno promešajte. Čokoladu grubo usitnite, otopite na pari na tihoj vatri. Dodajte kiselu pavlaku u ohlađeni puding. U 1/3 puding smese umešajte otopljenu čokoladu. Ostatak testa oblikujte u dugačku rolnu, položite rolnu na pečenu koru kao rub i pritisnite tako, da dobijete rub visine oko 5 cm. Sipajte svetli puding i poravnajte. Sada sipajte tamni puding, poravnajte i provucite viljuškom, kako bi oblikovali mramornu šaru. Stavite da se peče na rešetki na sredini rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Isključite rernu, a kolač ostavite još 10 minuta unutra, pritom otvorite vrata rerne. Izvadite kolač i ostavite ga u kalupu da se hladi.
Ocedite mandarine u cediljki i pritom sačuvajte sok. Odvojite kolač od kalupa i dekorativno poslažite komadiće mandarina po njemu. Pripremite preliv za torte prema uputstvu sa kesice, ali sa sokom od mandarina i šećerom, rasporedite po površini torte.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači