Mekani margarin ili maslac stavite u činiju za mućenje i dobro izmešajte mikserom (metlice za mućenje). Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer, aromu i so neprestano muteći, sve dok ne dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom iz dva puta naizmenično sa mlekom, muteći kratko srednjom brzinom.2/3 testa sipajte u kalup i poravnajte. Prosejte kakao prah i dodajte zajedno sa mlekom i šećerom u preostalo testo. Rasporedite tamno testo preko svetlog i spiralno provucite viljuškom kroz slojeve testa, kako biste dobili mramornu šaru. Stavite kalup na rešetku u donjem delu rerne i pecite.
Pozicija rešetke: donja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite kolač da odstoji još 10 minuta u kalupu, odvojite ga od kalupa i potom ga istresite na rešetku da se ohladi. Pospite šećerom u prahu.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači