Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i obložite papirom za pečenje, pritom na otvorenoj strani tepsije savijte papir više puta oblikujući rub.
Umutite belance i so mikserom u čvrst sneg. Žumance pomešajte sa koncentratom paradajza, začinite paprikom i biberom. Brašno pomešajte sa Gustinom i praškom za pecivo i prosejte, pa dodajte u žumance naizmenično sa belancetom. Sipajte testo u tepsiju i poravnajte, obložite listićima bosiljka. Stavite da se peče na srednjoj visini rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvit pažljivo odvojite, prevucite sa tepsije na radnu površinu i ostavite da se ohladi sa sve papirom.
Ocedite paradajz. Sitno iseckajte mocarelu i paradajz. Pomešajte sveži sir sa mocarelom, pavlakom, paradajzom, sirćetom i bosiljkom. Posolite i pobiberite. Izvrnite biskvit na papir za pečenje, a onaj sa kojim se pekao pažljivo skinite. Premažite fil preko biskvita, pritom na krajevima nanesite u tankim slojevima. Uvijte u rolat polazeći od duže strane. Stavite na tacnu i ostavite da odstoji u frižideru najmanje 1 sat.Isecite rolat na parčiće debljine oko 2 cm.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva