Zagrejte kefir sa vodom u maloj šerpi.
Prosejte brašno u činiju i dobro ga pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu obložite tepsiju papirom za pečenje. Zagrejte rernu. Testo na dobro pobrašnjenoj radnoj površini još jednom promesite ručno, potom podelite na 16 – 18 delova. Komadiće testa oblikujte u kajzerice, položite ih na tepsiju, premažite vodom, pospite semenkama bundeve i suncokreta. Ostavite kajzerice još jednom da nadođu, dok se vidno ne uvećaju. Stavite tepsiju na srednju visinu rerne i pecite.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Prevucite kajzerice sa papirom za pečenje na rešetku i ostavite da se ohlade.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva