Podmažite kalup za mini mafine i pospite brašnom. Zagrejte rernu. Ocedite mocarelu, isecite na 24 kriški, pomoću modlica izvadite 24 listića ili cvetića i ostavite po strani za dekoraciju. Preostalu mocarelu iseckajte na sasvim sitne kockice i odmerite 50 g. Grožđe operite i dobro ocedite, odmerite 50 g, prepolovite, odstranite koštice i sasvim sitno iseckajte, ostatak ostavite po strani za dekoraciju.
U činiji za mućenje pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke i sve dobro umutite pomoću metlice za šne. Kratko mešajući dodajte kockice mocarele i grožđa. Sipajte testo u kesicu za zamrzivač, odsecite čoškić i ravnomerno napunite kalupčiće za mafine. Stavite na rešetku od rerne i pecite.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Ostavite mafine da odstoje 10 minuta u kalupu, potom ih pažljivo izvadite i položite na rešetku da se prohlade.
Pomoću čačkalice dekorativno nabodite dekoraciju od mocarele i po jedno zrno grožđa na mlake mafine o poslužite.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva