Pomešati brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo, dodati jaja i mast, pa zamesiti testo u kompaktnu masu. Dobijeno testo razvući oklagijom i obložiti mini kalupe za pitu.
Oguliti jabuke i iseći ih na kockice, pomešati ih sa cimet šećerom i izdinstati ih na tihoj vatri.
Na podlogu od testa sipati 1 supenu kašiku griza pa napuniti tartove do vrha sa višnjama, preko višanja posuti šećer, pa preko šećera jos malo griza. U ostale kalupe sipati dinstane jabuke, preko jabuka šećer.
Razvući ostatak testa i zatvoriti kalupe, testo gore izbušiti viljuškom, pa mini lenje pite peći 15-20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: 180 °C
Ispečene i ohlađene tartove izvaditi iz kalupa, pa preko pite sa višnjama posuti šećer u prahu, a preko pita sa jabukama cimet.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači