U sud sipajte mleveni keks i prelijte istopljenim puterom. Dobro promešajte. U kalup za mafine stavite papirne korpice. Sipajte smesu i kašičicom dobro pritisnite da se izravna.
U sud sipajte krem sir i šećer u prahu. Umutite mikserom, najmanjom brzinom. Dodajte aromu vanile i sok od limuna. Promešajte, pa dodajte jedno po jedno jaje, muteći mikserom i dalje najmanjom brzinom. Dodajte prah pudinga, promešajte, a onda dodajte i kiselu pavlaku. Još jednom mikserom kratko umutite. Sipajte u korpice, preko osnove od keksa.
Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C, 15-18 minuta. Ispečeni cheesecake ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi, a onda prebacite u frižider da se ohladi preko noći.
Pre služenja, preko cheesecake-a stavite voće, slatko ili toping po želji.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači