U činiju staviti brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšali puter i jaje. Sve
zajedno umesiti dok ne nastane smesa koja se može oblikovati. Nakon toga je odmah
razvaljati na brašnjavoj podlozi ili pek papiru par centimentara većem od samog
kalupa.
Izvaljano testo preneti u kalup prečnika 28cm koji je prethodno podmazan i posut
brašnom (dobro podmazati bočne strane kalupa, a na dno možete uglaviti pek papir).
Testo sada pažljivo složiti i rasporediti u kalupu po dnu i ivicama. Ukoliko je ostalo viška,
samo ga odrežete i spremnu koricu odložite u frižider.
Za fil pomešati 150 ml mleka sa pudingom, a ostatak mleka staviti da se kuva sa
šećerom. Kada mleko krene da vri, skloniti ga sa ringle, umešati razmućeni puding i
kuvati još par minuta da se zgusne.
Zatim skloniti puding sa ringle i odmah umešati mileram.
Gotov fil sada rasporediti u pripremljenoj korici, pa na to odmah rasporediti i maline.
Tortu sada staviti u zagrejanu renu na 170 stepeni i peći je 70 minuta.
Nakon pečenja ostaviti je da se ohladi na sobnoj temperaturi i pripemati prozirni preliv.
Preliv pripremite po upustvu koje se nalazi na poleđini kesice za preliv i odmah ga prelivate preko torte.
Nakon toga staviti tortu u frižider i ostaviti je da se hladi preko noći. Sledećeg dana je pažljivo izvaditi iz kalupa, ukrasiti po želji i spremna je za serviranje i jelo.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte