Za pripremu testa pomešajte puter, šećer i so. Dodajte brašno i kakao prah i mesite dok se ne dobije elastično testo. Umotajte u prijanjajuću foliju i ostavite da se hladi u frižideru najmanje 1 sat.
Zagrejati rernu (gornji/donji grejač 180°C). Radnu površinu posuti brašnom i razvaljati testo debljine oko 5 mm. Pomoću modle u obliku čikice izrežite keksiće i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Na grudi svakog čikice stavite po jedan badem i ruku savijte preko njega, kako bi izledalo da čikica drži badem. Peći na srednjoj rešetki rerne oko 12 minuta i ostaviti da se hladi.
U međuvremenu napravite glazuru od šećera u prahu i limunovog soka. Mešajte u činiji dok ne postane glatko. Glazuru sipajte u kesu za dekorisanje, isecite malu rupu, 2 mm kako biste dekorisali medenjak od đumbira. Ukrasite po želji sa licem, šablonom i dekor mrvicama.
Ako ne pojedete sve keksiće odmah, mogu se čuvati na hladnom i tamnom mestu sve dok ne budete spremni da ih jedete.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači