Pomešajte brašno, šećer, sodu bikarbonu, cimet i kakao prah pa im dodajte med i džem od kajsije. Nalijte ulje i kiselu vodu, sve mešajući sjedinite pa polovinu smese izlijte u papirom za pečenje obloženi. Ja sam koristila veličine 32*22cm. To pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 15ak minuta, izvadite, premažite džemom od kajsija koji ste prethodno pomešali sa izrendan crnom čokoladom, prelijte ostatkom smese za biskvit pa pecite kolač jos 20-25 minuta.
Čokoladnu glazuru napravite tako što na laganoj vatri Dr. Oetker crnu čokoladu otopite sa margarinom i malo ulja pa time prelivam kolač.
Brašnu dodajem šećer, sodu bikarbonu, mleveni cimet i kakao prah. Nakon što sve suve sastojke pomešam dodajem im med i džem od kajsije. Za kraj idu ulje i kisela voda. Nakon što sve dobro izmešam, polovinu smese izlivam u pleh pa nakon što se kratko zapeče preko nje stavljam dzem i rendanu čokloladu. Izlivam i preostali deo napravljene smese za biskvit. Čokoladnu glazuru napravite od Dr. Oetker crne čokolade, margarina i ulja. Time prelijte ispečeni kolač. Za savršene kocke kolač se mora dobro ohladiti. 😊
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači