Stavite suvo grožđe u malu posudu, prelijte rumom ili sokom od jabuke i ostavite da odstoji pokriveno nekoliko sati (najbolje preko noći). Propržite badem u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće i sipajte ga na tanjir da se ohladi. Jabuke oljuštite, iseckajte na sasvim sitne kockice i odmerite 675 g.
Jabuke, potopljeno suvo grožđe, badem, sok od jabuke, Burbon vanilin šećer, cimet i limuntus stavite u veću šerpu. Pomešajte šećer sa Džemfixom Extra, pa potom pomešajte sa voćnom smesom. Mešajući na jakoj vatri zagrevajte dok smesa ne provri, potom kuvajte još najmanje 3 minuta uz neprestano mešanje. Po potrebi skinite penu i odmah nalijte u tegle do vrha. Zatvorite tegle poklopcem na navoj, okrenite ih i ostavite da odstoje na poklopcu oko 5 minuta. Vratite ih u normalan položaj i odložite na hladnu i tamno mesto da se potpuno ohladi.
Slični recepti
Zimnica
Zimnica
Zimnica