Dunje obrišite krpom, kako biste odstranili dlačice. Operite ih, ocedite, odstranite peteljku, isecite na osmine, odstranite koštice i odmerite 1 kg. Stavite dunje da se kuvaju u 250 ml vode, na tihoj vatri oko 20 min. Voćnu smesu ispasirajte i ostavite da se ohladi. U međuvremenu operite kruške, isecite na četvrtke, odstranite koštice, sitno iseckajte i odmerite 400 g.Kašu od dunja, kruške i limuntus pomešajte sa šećerom i Džemfix-om Extra. Sipajte u lonac i stavite da se kuva. Kada provri kuvajte na jakoj vatri oko 3 min.Skinite sa šporeta, eventualno skinite penu. Odmah napunite tegle do vrha, zatvorite ih poklopcem na navoj i okrenite ih naopako. Nakon 5 min. okrenite tegle u normalan položaj i odložite ih na hladno mesto.
Slični recepti
Zimnica
Zimnica
Zimnica