U blender stavite spanać i ulje i usitnite u kašu.
U odgovarajući sud sipajte jaja i šećer i mikserom umutite. Dodajte aromu vanile, koru limuna i brašno prethodo sjedinjeno sa praškom za pecivo. Špatulom lagano promešajte da se smesa ujednači. Sipajte u pleh dimenzija 30 x 40 cm obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 25 minuta ili zavisno od vaše rerne. Pečeni patišpanj izvadite iz pleha i ostavite da se ohladi, pa podelite na dva dela.
Šećer, vanilin šećer i vodu (150 ml) stavite da vri oko 3 minuta. Kad se šećer istopio dodajte izblendane maline. Kuvajte neprestano mešajući oko 5 minuta pa dodajte puding iz kesice koji ste prethodno rastvorili u 100 ml vode. Na umerenoj temperaturi skuvajte fil. Ostavite 20-30 minuta da se prohladi.
U sud sipajte hladno mleko i dodajte fil za tortu sa ukusom vanile. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a zatim najvećom brzinom oko 2-3 minuta.
U sud sipajte hladno mleko, zelenu boju i dodajte sadržaj kesice. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a potom najvećom brzinom oko 3 minuta, dok se ne dobije čvrsta pena.
Na tacnu stavite prvi patišpanj, pa prefilujte malina filom. Preko maline stavite drugi patišpanj, pa premažite vanil filom. Ostavite da se kolač ohladi i stegne pa isecite na komade željene veličine, dekorišite šlag penom i malinama.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači