Veoma sitno samleti bademe, šećer u prahu i kakao u univerzalnom mlinu. Nakon toga još jednom propustiti kroz veoma sitno sito. Podmazati pleh i obložiti ga papirom za pečenje.
Izmeriti belanca u nemasnoj posudi za mućenje. Umutiti belanca mikserom na najvećoj brzini. Kada belanca postanu penasta, dodati lagano šećer i so i mutiti najmanje 5 minuta dok se ne dobije čvrsta masa. Dodati mešavinu badema, šećera u prahu i kakao praha u 2 porcije i izmešati lopaticom za testo. Pri tom pažljivo obraditi masu dok se ne dobije ravnomerna čvrsta viskozna masa. Dodati porcije mase u vrećice sa otvorom (Ø 8 mm) istisnuti gomilice (Ø ca. 2,5 cm) na papir za pečenje i ostaviti da stoji oko 30 minuta.
Zagrejati rernu.
Sa gornjim i donjim grejačem na 160°C.
Sa vrelim vazduhom na 140°C.
Staviti pleh za pečenje u rernu.
Položaj: sredina.
Vreme pečenja: 12 - 15 minuta.
Staviti kolačiće sa papirom za pečenje na rešetku i pustiti da se ohladi.
Maslac sa voćnim namazom, šećerom u prahu i vanilin šećerom umutiti mikserom na najvećoj brzini tako da se dobije kremasta masa. Dodati nekoliko kapi boje za kolače i sipati krem u vrećicu sa otvorom (Ø 8 mm). Ravnomerno premazati donji deo kolačića kremom i staviti drugi kolačić preko preko toga, tako da donja strana dodiruje fil. Na isti način filovati sve kolačiće. Ostaviti makaronse da se ohlade, dok se fil ne stvrdne.
Posuti makaronse šećerom u prahu.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači