Za testo mikserom dobro umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Smesa treba da postane svetlo žuta i penasta.
Zatim dodati mleko i ulje, kratko umutiti.
U drugoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, mak i mleveni keks. Postepeno dodavati u smesu i mutiti samo onoliko dok ne nastane glatka smesa.
Testo sipati u kalup prečnika 20 cm koji je prethodno obložen pek papirom i peći 35 minuta na 180 stepeni, poželjno režim gde se pali gornji i donji grejač. Uraditi proveru čačkalicom pre nego što se izvadi iz rerne.
Dok se kolač peče, pripremiti preliv. U šerpicu staviti sve sastojke i kuvati na srednjoj temperaturi ali samo dok se puter ne istopi, preliv ne treba da vri.
Ispečeni kolač odmah nakon pečenja dobro izbockati viljuškom ili štapićem. Preliv rasporediti po kolaču i ostaviti ga da upije i da se ohladi u potpunosti.
Na kraju mikserom umutiti krem puding sa mlekom i šećerom po uputstvu na poleđini pakovanja. Gotov krem rasporediti preko kolača i ukrasiti svežim voćem. Odmah je spremno za jelo ali je poželjno da se malo rashladi u frižideru.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte