Žicom umutiti omekšali puter, šećer, ulje, malteks, jedno po jedno jaje, ½ suvih sastojaka, ½ milerama, pa ponoviti sa ostatkom suvih i vlažnih sastojaka. Sipati u modle za mafine do 2/3 kalupa i peći 15 minuta na 180 C.
Ugrejati slatku pavlaku i preliti preko čokolade, dodati puter sobne temperature i sve jednako umešati. Prekriti folijom na dodir i ostaviti u frižideru.
Ganašom puniti čokoladne mafine, a ostatkom ih dekorisati.
Žicom umutiti omekšali puter, šećer, ulje, malteks, jedno po jedno jaje, ½ suvih sastojaka, ½ milerama, ponoviti sa ostatkom suvih i vlažnih sastojaka. Sipati u modle za mafine do 2/3 kalupa i peći 15 minuta na 180 C. Mafine od lešnika puniti dresirom kesom namazom od lešnika, pre pečenja.
Peći 15 minuta na 180 C.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači