Odleđeno voće dobro ocedite u cediljki i sačuvajte sok. Odmerite 125 g voća i 250 ml soka (eventualno dopunite vodom). Potom pomešajte borovnice i bademe.
Sitno naseckajte čokoladu. Električnim mikserom (metlicama) pri najvećoj brzini dobro umutite maslac ili margarin. Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer pa mešajte dok ne dobijete povezanu smesu. Umešajte jaje po jaje (mutite svako jaje ½ minuta).Pomešajte brašno s praškom za pecivo, prosejte i umešajte u dva navrata pri srednjoj brzini. Na kraju umešajte i čokoladu. Testo ulijte u podmazan kalup za kolače (prečnika 26 cm) i poravnajte. Smesu od borovnice u mrljama rasporedite po testu i stavite na rešetku u rerni. Električna rerna - prethodno zagrejana. Rerna na topao vazduh - ne treba prethodno zagrejati. Plin - ne treba prethodno zagrejati.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Ispečeno testo odvojite od kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki za kolače. Potom ga položite na tacnu za torte i oko njega postavite prsten za torte ili očišćeni obruč od kalupa za torte.
Umutite čvrsti šlag od slatke pavlake. Pomešajte sveži sir sa šećerom i sokom. U 5 kašika smese dodajte prethodno pripremljen želatin (prema uputstvu sa ambalaže), dobro sjedinite pa dodajte preostalu smesu. Mešajte sve dok smesa ne počne da se steže. U smesu pažljivo umešajte šlag. Krem od svežeg sira rasporedite po torti i poravnajte. Ostavite tortu da odstoji najmanje tri sata u frižideru. Za ukras izlomite belu čokoladu na komade, pa zajedno s uljem otopite na pari. Ostavite da se malo ohladi i u obliku mrljica rasporedite po torti. Pre posluživanja odvojite obruč kalupa za torte.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte