Sjedinite brašno, šećer u prahu i prašak za pecivo. Dodajte puter prethodno iseckan na kockice i ručno mesite. Sipajte vodu i umesite mekano, savitljivo testo. Uvijte ga u rastegljivu foliju i ostavite u frižideru da se hladi 30 minuta. Za to vreme pripremite fil.
Višnje iz kompota procedite od tečnosti i stavite u odgovarajući sud. Dodajte šećer i prelijte sa 50 ml tečnosti iz kompota. Stavite na ringlu i kuvajte 7-8 minuta. Puding sjedinite sa preostalih 50 ml tečnosti, zatim sipajte u višnje i kuvajte uz neprestano mešanje, oko 30 sekundi. Sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi dok razvlačite testo.
Ohlađeno testo podelite na dva dela. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite jednu polovinu, zatim obložite dno i ivice pravougaonog kalupa za tart veličine 35 x 11 cm, koji ste prethodno podmazali puterom. Preko testa rasporedite prezle ili mleveni keks, a onda stavite fil.
Drugu polovinu testa razvucite i isecite na veličinu kalupa. Na testu isecite srca, a onda testo prebacite preko fila. Isečena srca složite po ivicama tarta.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta. Tart prohladite, a onda isecite na parčiće željene veličine.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači