Prosejte brašno sa praškom za pecivo u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo, potom ga oblikujte u loptu. Testo umotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru oko 30 minuta. Zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom. Oko polovine testa razvucite u ploču veličine kalupa, i pomoću točkića za testo isecite 16-20 traka. Preostalo testo razvijte na dno kalupa i stavite obruč kalupa.
Premažite koru marmeladom, pritom ostavite slobodan rub od 1 cm. Poslažite trake testa poput rešetke preko marmelade. Umutite žumance sa mlekom, pa premažite trake i stavite kalup na rešetku od rerne i pecite.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i odstranite, tortu odvojite od dna, ali je ostavite na njemu i položite na rešetku da se hladi.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači