U dve posude odvojeno pomešati sve suve i vlažne sastojke. Vlažne sastojke sipati u suve uz konstanto mešanje. Masu izliti u kalupe i peći na 170 C, 22 minuta.
U šerpu staviti borovnice, koru limuna i šećer. Kuvati dok se borovnice ne raspadnu. Razmutiti gustin u malo vode i dodati u šerpu. Kuvati još 5 minuta.
Umutiti slatku pavlaku u šlag, sve ostale sastojke staviti u šerpu i kuvati na umerenoj temperaturi uz konstastno mućenje žicom dok masa ne postane gusta i kompaktna. Ohladiti krem i spojiti sa slatkom pavlakom.
U avanu pomešati koricu limuna i żuti šećer. U bokal sipati limunov sok, kurkumu i sadržaj avana. Naliti hladnom gaziranom i običnom vodom, promešati. Na dno čaše staviti borovnice, kolutove limuna i naliti limunadu.
Hladne mafine zarezati nožem i napuniti punjenjem od borovnica, na mafin staviti krem od limuna i posuti miksom šarenih dekor perli.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači