Prvo zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa i obložite papirom za pečenje. Za testo dobro ocedite višnje.
Penasto umutite maslac ili margarin muteći mikserom (nastavci za mućenje). Postepeno dodajte šećer i vanilin šećer, tako da dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte kratko muteći srednjom brzinom. Sipajte testo u kalup, poravnajte i ravnomerno rasporedite višnje po njemu. Pecite na rešetki od rerne.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i odstranite, koru ostavite na dnu kalupa položenom na rešetku da se hladi.
Skuvajte puding prema uputstvu sa kesice, ali samo sa 350 ml mlekai 50 g šećera. Želatin potopite prema uputstvu sa ambalaže i rastvorite u vrelom pudingu. Ostavite smesu da se prohladi, pritom češće promešajte. Kada puding počne da se želira, umešajte liker od jaja. Umutite slatku pavlaku i sjedinite sa puding kremom. Istresite koru na tacnu za torte i uokvirite prstenom za torte ili očišćenim obručem kalupa. Nafilujte koru kremom sa likerom od jaja, poravnajte i ostavite da odstoji najmanje 3 sata u frižideru.
Pre serviranja pažljivo odvojite obruč kalupa, umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom. Dekorativno nanesite pavlaku na tortu pomoću šprica za ukrašavanje i ukrasite likerom od jaja.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte