Prvo zagrejte rernu. Podmažite dna oba kalupa i obložite ih papirom za pečenje. Manji kalup stavite na veliko parče alu-folije i dobro pritisnite foliju uz kalup, kako hrskava smesa ne bi mogla da iscuri.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, gustinom, šećerom u prahu i kakaom i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve umutite mikserom (nastavci za mućenje) prvo najmanjom, potom 2 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Sipajte testo u veći kalup, poravnajte i odmah pecite na rešetki od rerne.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa, koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku, sklonite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi. Pažljivo odstranite papir sa kojim se pekla, pa koru presecite jednom vodoravno.
U šerpi zagrejte maslac, med i šećer. Dodajte badem i Vitalis, mešajući propržite da malo potamni. Sipajte smesu u manji kalup i poravnajte. Stavite da se peče na rešetki od rerne.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite koru da se ohladi u kalupu, koji ćete staviti na rešetku.Šljive operite, ocedite, odstranite koštice i isecite ih na kriške (ostavite nekoliko po strani za ukrašavanje). Polovinu voća rasporedite po donjoj biskvitnoj kori.
Skuvajte puding prema uputstvu sa kesice, ali samo sa 400 ml mleka, malo ostavite da se prohladi pa premažite preko šljiva. Pokrijte hrskavom korom i dobro pritisnite.
Umutite pavlaku sa Kremfixom i šećerom. Dodajte liker od jaja. Sipajte 3 kašike u špric za ukrašavanje. Premažite 1/3 krema preko hrskave kore, obložite preostalim šljivama, pokrijte gornjim biskvitom. Premažite tortu preostalim kremom.
Ukrasite tufnama krema, šljivama i Vitalisom. Stavite tortu da odstoji u frižideru 4 sata.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte