Umutiti jaja i šećer. Dodati puter sobne temperature, brašno, prašak za pecivo, koricu limete i mleko. Sve ravnomerno umutiti. Sipati u kalupe i peći 22 minuta na 170 C.
Šećer, vodu, nanu, koru i sok od dve limete skuvati i ostaviti da se ohladi.
Želatin preliti vodom i pustiti da nabubri. Belu čokoladu, pavlaku i mleko sipati u visoku i usku posudu. Zagrejati šećer, glukozu i vodu i kuvati do 105 stepeni. Nabubreli želatin sipati u posudu sa belom čokoladom. Preliti vreli sirup preko bele čokolade, sjediniti štapnim mikserom, dodati plavu boju.
U posudi penasto umutiti puter sobne temperature, maskarpone, šećer u prahu, koricu limete.
U avanu pomešati nanu, šećer, koricu limete, sipati u visoku posudu, dodati rum i dobro promešati. Sipati led u čaše, smešu sa rumom i dopuniti gaziranom vodom.
Kapkejkove zaliti sirupom, naneti na njih puter krem i dekorisati suncobranima, mlevenim keksom, svežom nanom. Na veliki tanjir za serviranje posuti ogledalo glazuru na jednu polovinu, drugu premazati sa malo krema, po kremu posuti keks. Poređati kapkejkove na mleveni keks. Služiti sa koktelom pored.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti