Prvo zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa. Očistite rabarbaru, ocedite (ne ljuštite) i isecite na komadiće veličine oko 1 cm.
Pomešajte brašno sa kakao prahom i praškom za pecivo i sve prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i umutite mikserom (nastavci za mućenje) 2 minuta, muteći prvo najnižom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Sipajte testo u kalup i poravnajte, obložite rabarbarom. Stavite kalup na rešetku u donjem delu rerne i pecite.
Pozicija rešetke: donja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite testo i istresite na rešetku za kolače i ostavite da se potpuno ohladi. Premestite koru na tacnu i obložite očišćenim obručem kalupa sa štipaljkom.
Potopite želatin prema uputstvu sa kesice. Umutite slatku pavlaku. Pomešajte kiselu pavlaku, limunov sok i prosejan šećer u prahu pomoću metlice. Rastvorite želatin prema uputstvu sa kesice. Prvo pomešajte 4 kašike kisele pavlake sa želatinom, potom sjedinite sa preostalom smesom. Potom pažljivo dodajte umućenu slatku pavlaku. Sipajte krem preko testa i poravnajte. Ostavite kolač da odstoji najmanje 1 sat u frižideru. U međuvremenu operite i ocedite jagode, očistite i ostavite 4 jagode po strani. Preostale jagode isecite na listiće.Odvojite pažljivo obruč kalupa uz pomoć noža i odstranite ga. Uspravno presecite kolač na pola. Spojite polovine kolača na tacni tako, da se sudaraju oblom stranom, oblikujući krila leptira i poslažite listiće jagoda kao krljušt ili krovne crepove. Četiri cele jagode poređajte po sredini kao „telo" leptira. Držite kolač u frižideru do serviranja.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte