Želatin staviti u vodu da omekša. U manju šerpu staviti šećer i neutralnu pavlaku i uz mešanje staviti da se kuva na blagoj vatri. Dodati rendanu koru od limuna, mleko i omekšali želatin. Nastaviti mešanje da se želatin istopi. Kada proključa presuti u posudu za hlađenje i prekriti prijanjajućom folijom da se ne stvori korica. Staviti u frižider da se hladi. Pre serviranja umutiti mikserom da se dobije penasti krem.
U posudu za mešanje staviti sve sastojke. Margarin usitniti i sve dobro promešati da se dobije rastresita masa. Dobijenu masu presuti i rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni na 180 stepeni oko 15 minuta da postanu hrskave. Kada se ohlade usitniti ih rukama, po potrebi.
Rabarbaru iseći na tanke kriške. U šerpu odgovarajuće veličine sipati šećer, vino, kardamon u zrnu i maline. Dodati rabarbaru i kuvati na blagoj vatri 10 do 15 minuta. Skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi.
U čaše za serviranje prvo sipati kompot, preko kompota staviti maline, krem i na kraju mrvice. Dekorisati malinama i nanom.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti