U činiji dobro pomešajte brašno sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom oko 5 minuta, tako da dobijete glatko testo. Pokrijte testo i ostavite ga da odstoji na toplom dok se vidno ne uveća. U međuvremenu podmažite kalup i zagrejte rernu.
Umutite belanca u čvrst sneg. U drugoj posudi sjedinite sve preostale sastojke, osim belanaca, koje ćete dodati na kraju. Na radnoj površini još jednom promesite testo u okruglu ploču prečnika 28 cm i time obložite tepsiju, pritom testo povucite uz rub na gore jedno ca., 3 cm. Nalijte nadev i poravnajte.Stavite da se peče na rešetki od rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 160 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 140 °C
Imajte u vidu uputstvo za vašu pećnicu. Odvojite kolač od kalupa i ostavite ga da se ohladi na rešetki za kolače.
Proberite maline (ostavite nekoliko po strani za ukrašavanje) i rasporedite ih preko ohlađene torte. Pripremite preliv za torte sa vodom i 50g šećera. Kada skinete sa vatre, dodajte liker. Prelijte preko malina i ostavite da se stegne. Pre serviranja ukrasite preostalim malinama i eventualno listićima mente.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači