U odgovarajuću posudu sipajte vodu, malo soli i puter. Zagrevajte do ključanja. Sipajte pažljivo palentu, a onda kuvajte na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje oko 2 minuta. Sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi 10-15 minuta.
Kulen u blenderu usitnite i od smese napravite kuglice veličine klikera. Beli susam nasuvo kratko propržite. Od palente uzimajte manju količinu, oko 20 g i na dlanu malo istanjite. U sredinu stavite kuglicu kulena i zatvorite palentom formirajući kuglicu. U odgovarajući sud sjedinite oba susama, pa uvaljate kuglicu sa svih strana.
Od palente uzimajte manju količinu, oko 20 g i na dlanu malo istanjite. U sredinu stavite kockicu kačkavalja i zatvorite palentom formirajući kuglicu. Kuglicu uvaljajte u iseckanu pistaći.
Na dlanu istanjite palentu, stavite maslinu i zatvorite palentom formirajući kuglicu. Uvaljajte kuglicu u iseckani peršun i začinsku papriku.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva