Brašno, so, šećer i kvasac pomešajte u posudi. Dodajte puter, mleko i jaje, pomešajte i izmesite u mekano, glatko testo. Ostavite prekriveno na sobnoj temperaturi oko 1,5 h sve dok se testo ne udvostruči. Testo podelite na jednake porcije, oblikujte u kugle te stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite prekriveno da se ponovo diže oko sat vremena.
U duboki tiganj stavite kokosovo ulje i zagrejte na temperaturu od približno 160 stepeni. Kugle testa oprezno stavite u ulje i pržite sa svake strane oko dva minuta. Izvadite i stavite da se ocedi na kuhinjskom papiru.
Prašak za krem puding kratko umutite u posudi mikserom (metlicama) zajedno s mlekom i umućenom pavlakom. Dodajte Prosecco te izmešajte u homogenu smesu.
Krofne probodite slamčicom do 2/3, nekoliko puta uvucite i izvucite sve dok otvor nije širok oko 5 mm. Stavite krem u kesu za ukrašavanje s okruglim nastavkom (promera oko 5 mm) i ušpricajte kremu u krofne.
Stavite šećer u duboki tanjir i uvaljajte krofne.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva