Prvo očistite luk i sitno iseckajte. Isecite šunku na kockice. Zagrejte maslac i izdinstajte luk na srednjoj vatri, tako da postane staklast. Dodajte šunku. Kiselu pavlaku pomešajte sa Gustinom i dodajte u mešavinu luka i šunke. Zagrevajte sve dok smesa ne počne da se zgušnjava. Prespite u ciniju i začinite senfom, solju, biberom i muskatnim oraščićem, ostavite da se ohladi.
U činiji brašno pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke, osim hladnog maslaca i mutite kratko mikserom (nastavci za mešanje) najmanjom brzinom, potom najvećom brzinom oko 5 minuta, tako da dobijete glatko testo. Testo još jednom promesite na radnoj površini i razvijte u pravougaonik (40 x 25 cm). Hladan maslac isecite na listiće i time premažite polovinu testa (25 x 20 cm), pritom u krug ostavite slobodno oko 0,5 cm duž ruba. Preklopite drugom polovinom testa i blago pritisnite po ivicama. Ponovo razvijte testo u pravougaonik (40 x 25 cm). Preklopite testo sa obe kraće strane ka sredini, tako da se ivice sudaraju, potom preklopite strane, tako da vidite 4 sloja testa. Pokrijte testo i ostavite da odstoji u frižideru 15 minuta. Potom ponovo razvijte kao što je gore opisano, preklopite i ponovo ostavite da odstoji pokriveno u frižideru 15 minuta. U međ¬uvremenu obložite tepsiju papirom za pečenje i zagrejte rernu. Testo razvijte u pravougaonik (50 x 32 cm) i podelite tako da dobijete 2 trake testa od 50 x 16 cm. Svaku traku isecite na 8 trouglova (ca. 16 x 12 cm). Na svaki trougao stavite po 1 kašičicu nadeva. Namotajte trouglove polazeći od šire strane i savijte ih kao „kiflice". Poslažite kroasane u razmacima na tepsiju i ostavite ih pokrivene, dok se vidno ne uvećaju. Pomešajte žumance sa kondenzovanim mlekom (ili tečnom slatkom pavlakom), premažite kroasane, pospite ih kimom i pecite otprilike 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva