Prvo pripremiti korice. Rernu zagrejati na 200 stepeni, lisnato testo razvući na pek papiru da bude jako tanko. Ako koristite sveže lisnato, njega ne morati razvući dodatno, dovoljno je tanko.
Zatim od lisnatog testa izrezati željene oblike, najlakše je napraviti krugove od čaša u kojima ćete kasnije servirati desert.
Lisnato testo posuti debelim slojem prah šećera i prekriti ga još jednim listom pek papira a zatim i plehom. Pecite ga 18-20 minuta i smanjite rernu na 180 stepeni.
Dok se korice peku, iseckajte voće i napravite fil. Mikserom umutite fil za krempitu sa hladnim mlekom. Mutite oko 3 minuta na najvećoj brzini dok ne nastane gladak fil.
Kada se korice ispeku, neka se ohlade par minuta, zatim ređajte sve u čaše na sledeći način: fil-voće-korice-fil-voće-korice i na kraju sve pospite prah šećerom. Desert je odmah spreman za jelo.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti