Izmiksajte maslac i šećer u prahu. Dodajte mleveni keks i još malo izmiksajte. Sipajte sok, promešajte i smesu izručite u kalup veličine 24-25 cm. Izravnajte, pa preko složite jaffa keks prethodno umočen u sok. Ostavite u frižider da se hladi dok pripremate fil.
U sud sipajte smešu za Krempita fil i kremfix. Promešajte pa sipajte mleko i slatku pavlaku. Mutite mikserom maksimalnom brzinom do gustog fila.
100 g čokolade iseckajte ili krupno izrendajte. Sipajte u fil i promešajte. Ostatak jaffa keksa (oko 200 g) iseckate i dodajte u fil. Promešajte i sipajte preko osnove od keksa i jaffe. Stavite u frižider da se ohladi i stegne.
U sud sipajte hladno mleko i dodajte dve kesice šlag pene. Mutiti mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a potom najvećom brzinom oko 3 minuta, dok se ne dobije čvrsta pena. Odvojte malo šlaga, a ostatkom premažite tortu sa svih strana koja se prethodno ohladila i stegla. Preostalih 50 g čokolade isto iseckajte ili izrendajte i ukrasite ivice torte.
Odvojeni deo šlaga sipajte u dresir kesu i ukrasite sa gornje strane. Taj deo pospite Christmas Party dekoracijom, a možete dodatno ukrasiti makaronsima.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte