Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite lisnato testo. Od lisnatog testa isecite dva kruga prečnika 20-22 cm. Prebacite prvi krug na pleh obložen papirom za pečenje i izbockajte ga viljuškom. Drugi krug isecite na 8 trouglova, a onda i njih prebacite na pleh. Pecite na 200°C oko 20-25 minuta, do zlatnožute boje.
Mleko sipajte u dublju posudu i dodajte smesu za fil. Mutite mikserom maksimalnom brzinom oko 3 minuta. Dodajte dobro oceđene višnje iz kompota i lagano promešajte.
Na tacnu stavite obruč i prethodno ispečenu koru. Sipajte fil i poravnajte. Pažljivo prebacite prethodno isečene trouglove. Ostavite u frižideru 3 sata, a onda skinite obruč i bočnu stranu obložite listićima badema. Pospite šećerom u prahu i isecite na trouglove.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači