Koristiti četvrtasti kalup za kolače, dimenzija 20x30xm. Poređati prvo podlogu od keksa umočenog u mleko.
U šerpicu sipati jagode, šećer i vanilin šećer, ugrejati. Pomešati gustin i sok od jagode. Dodati smešu sa gustinom u šerpicu. Kuvati na srednjoj temperaturi da se zgusne, 7-10 minuta, a zatim ohladiti do sobne temperature. Preliti mlak fil preko podloge od keksa. Preko fila naneti red keksa prethodno umoćenog u mleko.
Sve sastojke sipati u posudu. Mutiti mikserom 3-5 minuta. Naneti fil. Preko fila naneti red keksa prethodno umoćenog u mleko.
Sve sastojke sipati u posudu. Mutiti mikserom 3-5 minuta. Naneti fil i ostaviti kolač da se dobro ohladi.
Prilikom serviranja, poređati polovine jagoda na svaki kolač i preliti čokoladnim prelivom.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači