Podmažite tepsiju i postavite na nju ram za kolače (30 x 30 cm). Zagrejte rernu.
Umutite jaja mikserom (nastavci za mućenje) muteći najvećom brzinom oko 1 minut. U roku od 1 minuta dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom i mutite smesu još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u smesu muteći najmanjom brzinom. Sipajte testo u ram i poravnajte. Stavite tepsiju na sredinu rerne i pecite.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.
Ostavite kolač da se hladi u ramu na tepsiji, koju ste stavili na rešetku za kolače.
Potopite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Od pudinga, mleka i šećera pripremite puding prema uputstvu sa ambalaže (ali sa samo 60 g šećera). Istisnite želatin i mešajući ga rastopite u vrelom pudingu. Dodajte rum. Sipajte puding u posudu za mućenje, stavite prozirnu foliju direktno na površinu vrelog pudinga i ostavite ga da se ohladi. Umutite slatku pavlaku. Ohlađeni puding promešajte mikserom (nastavci za mućenje) i potom sjedinite sa slatkom pavlakom. Fil ravnomerno nanesite na koru i ostavite da odstoji u frižideru oko 30 minuta.
Oljuštite banane i isecite ih na kolutove debljine 1 cm. Poslažite ih gusto preko fila. Otopite glazuru u kesici u toploj vodi. Čokoladnu glazuru pomoću četkice ravnomerno premažite preko kolutova banana i ostavite da se stegne. Pažljivo uklonite ram za kolače. Kolač držite na hladnom sve do služenja.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači