Umućenim belancima dodati postepeno šećer i mutiti, dodati brašno i mlevene lešnike pa ručno sve dobro izmešati. Koru peći na 180 stepeni dok ne porumeni. Kalup za pečenje kore je veličine 28x28cm.
Za fil umutiti žumanca, puding i malo mleka pa dodati u preostalo mleko prethodno provrelo sa šećerom. Kuvati na niskoj temperaturi neprestano mešajuću sve dok se fil ne zgusne kao kad se kuva klasičan puding. Skuvani fil ide na hlađenje, a za to vreme otopiti crnu čokoladu u mleku, pa time preliti osnovu kolača.
Koru prelivenu čokoladom ostaviti u frižider dok se čokolada ne stegne. Kolač privodite kraju tako što ohlađenom filu dodate puter koji je prethodno bio neko vreme na sobnoj temperaturi, umutiti, pa tome dodati i mlevene lešnike. Polovinu fila staviti preko čokolade, poređati maline, pa ih prekriti ostatkom fila.
Na kraju kolač preliti ganašom od crne čokolade otopljene u slatkoj pavlaci.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači