Belanca izmiksajte uz postepeno dodavanje šećera, pa dodajte i žumanca.
Posebno sjedinite brašno, kakao i prašak za pecivo pa dodajte u jaja. Špatulom promešajte i na kraju dodajte ulje.
Sipati u kalup veličine 23x23cm. Pecite na 180 °C oko 15 minuta ili zavisno od vaše rerne.
Ostavite da se ohladi, a onda ga izvadite iz kalupa, sklonite papir za pečenje i okrenite naopako u kalup.
Stavite vodu i šećer da provri. Kuvajte oko 4-5 minuta, sklonite sa vatre i lagano prelijte preko patišpanja. Ostavite da se prohladi.
400 ml mleka i šećer stavite da se zagreje. Posebno sjedinite 200 ml mleka, griz i puding. Dodajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Preručite u drugi sud, pokrijte i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. Umutite maslac, šlag penu i šećer u prahu, pa dodajte ohlađen fil i sve zajedno umutite. Premažite preko patišpanja.
Čokoladu izlomite ili iseckajte. Prelijte vrućom slatkom pavlakom. Pokrijte činiju tanjirom i ostavite 3-4 minuta.
Promešajte da se ujednači pa dodajte maslac i glukozni sirup. Prelijte kolač. Ako vam se u trenutku stegne fil pre nego što prelijete kolač, zagrejte ga ponovo da postane redak i gladak.
Ostavite da se kolač ohladi, pa isecite na parčiće i ukrasite po želji.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači