Podmažite dno kalupa sa štipaljkom i obložite ga papirom za pečenje. Zagrejte rernu.
Penasto umutite jaja i vrelu vodu mikserom (nastavci za mućenje) u roku od 1 min. muteći najvećom brzinom. U roku od minuta dodajte šećer, vanilin šećer i med i mutite još 2 min. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u smesu muteći kratko najmanjom brzinom. Na kraju dodajte badem. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki od rerne.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite i odstranite obruč kalupa sa štipaljkom, istresite koru na papirom za pečenje obloženu rešetku, sklonite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi. Pažljivo odstranite papir za pečenje. Presecite koru dva puta vodoravno.
Proberite maline. Slatku pavlaku umutite sa Kremfixom. Pomešajte Mascarpone sa medom, vanilin šećerom i cimetom. Dodajte umućenu slatku pavlaku. Odvojite 1/3 Mascarpone krema po strani. Pomešajte 2/3 malina sa preostalim kremom. Stavite donju koru na tacnu, premažite polovinom krema sa malinama, poravnajte i pokrijte srednjom korom. Drugi deo krema sa malinama premažite preko srednje kore, poklopite gornjom korom i blago pritisnite. Tortu premažite preostalim Mascarpone kremom i ukrasite preostalim malinama. Ivice torte pospite seckanim bademom. Držite tortu u frižideru sve do služenja.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte