Jaje i šećer penasto umutiti mikserom. Zatim dodati otopljeni maslac, aromu ruma, prašak za pecivo, mleveni badem i brašno. Sve umutiti mikserom. U pleh prečnika 26 cm koji je podmazan i pobrašnjen izliti smesu. Peći 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180˚C.
Razdvojiti belanca i žumanca. Penasto umutiti žumaca sa šećerom. Otopiti crnu čokoladu i maslac, pa dodati žumancima i šećeru. Dodati 1 kašiku brašna u fil. Belanca umutiti u sneg, pa ih postepeno dodavati u fil. Ručno mutiti, pažljivo, da fil ostane penast.
Izvaditi koru iz rerne, izbockati je viljuškom. Zatim izliti fil na koru i ravnomerno ga rasporediti. Vratiti pitu u rernu i peći još 35 minuta na 150˚C.
U šerpicu dodati 150 ml slatke pavlake i 5 redova mlečne čokolade. Zagrevati uz postepeno mešanje dok ne proključa. Kuvati još minut i skinuti sa vatre. Vruću glazuru naneti na prohlađenu pitu.
Dekorisati Dr. Oetker Mix srca dekorom. Ostaviti u frižideru 1h da se glazura stegne.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači