Potopite želatin prema uputstvu sa kesice u hladnoj vodi. Mleko, šećer i Burbon vanilin šećer prokuvajte, pa prespite u činiju. Istisnite želatin i otopite ga mešajući u toplom mleku, potom stavite u frižider. Povremeno promešajte metlicom za sneg. Umutite slatku pavlaku i sjedinite sa smesom kad počne da se želira. Sipajte krem odmah u veliku dezertnu posudu i stavite u frižider.
Pripremite posudu za kuvanje na pari i stavite vodu da se kuva. Sipajte belo vino sa žumancetom, šećerom, limunovim sokom i Gustinom u činiju od rostfraja, i mutite metlicom za sneg na pari, na srednjoj temperaturi, oko 5 minuta, dok ne dobijete kremastu smesu. Preliv je gotov, kada se zapremina smese udvostruči, i kada su se svi sastojci vezali. Radi hlađenja stavite činiju sa prelivom u posudu sa hladnom vodom i povremeno promešajte metlicom. Držite krem i preliv na hladnom mestu sve do služenja.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti