Prethodno zagrejte rernu na 180°C. Veliki pleh obložite papirom za pečenje. U velikoj činiji mutite puter i šećer dok ne postane glatko i kremasto. Dodajte aromu vanile i jaje. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo i sve zajedno umesite rukama dok ne dobijete formu testa.
Prebacite testo na površinu koja je posuta prašnom i umesite testo dok ne postane glatko. Razvaljajte testo na debljinu od 3 mm i šablonom (preuzmite šablon ovde) u obliku zeke i nožem iseći oblik. Prebaciti na pleh.
Peći 12 minuta dok ne porumene. Ostaviti da se hlade oko 5 minuta, zatim prebacite na rešetku kako bi se potpuno ohladili.
Na isti način pripremiti i drugog zeku i ispeći.
Kada se kolač ohladio, umutite slatku pavlaku sa kremfiksom, šećerom i maskarpone sirom. Mutiti dok se ne formiraju meki vrhovi.
Podeliti fil na dva dela i u jedan deo dodati džem.
Podelite fil u dva šprica za dekorisanje. Naizmenično istisnite polovinu fila na jednu podlogu. Zatim preko stavite drugu podlogu i istisnite ostatak fila naizmenično preko druge podloge.
Ukrasite tortu čokoladnim jajima, bobičastim voćem i dekor mrvicama po želji.
Slični recepti
Torte
Torte