Na dno dubljeg kalupa dimenzija 28x20 cm (ili na tacnu sa podesivim okvirom) poslažite red petit keksa umočenih u mlako mleko.
U posudu sipajte slatku pavlaku, hladno mleko, krem puding od čokolade, šećer u prahu, kakao i aromu ruma pa mutite mikserom oko minut na najmanjoj brzini a potom još oko 5 minuta na najjačoj brzini, dok ne dobijete lepu ujednačenu i čvrstu kremu bez grudvica.
Fil rasporedite preko poslaganih petit keksa i lepo poravnajte. Odmah složite još jedan red petit keksa umočenih u mleko, pa kolač stavite u frižider dok pripremate sledeći fil.
U šerpu stavite smrznuto šumsko voće i šećer pa zagrevajte na srednjoj vatri dok se voće ne otopi. Prokuvajte par minuta i pritom gnječite voće viljuškom da se raspadne. Skinite sa vatre pa izmiksajte štapnim mikserom. Potom vratite šerpu na vatru.
U vodi razmutite gustin, pa ukuvajte u voćni sos ulivajući u tankom mlazu i sve vreme mešajući žicom. Kuvajte par minuta dok se ne zgusne, pa odmah u vruće dodajte maslac i mešajte dok se ne otopi.
Topli fil od šumskog voća sipajte preko keksa i lepo poravnajte. Složite preko još jedan red petit keksa umočenih u mleko i stavite u frižider dok pripremate vanila fil.
U posudu sipajte slatku pavlaku, hladno mleko, krem puding od vanile, šećer u prahu i aromu vanile i najpre izmutite mikserom na najmanjoj brzini oko minut da se sve lepo sjedini i raziđu eventualne grudvice, a potom umutite do kraja na najjačoj brzini još oko 5 minuta.
Nanesite fil preko keksa, poravnajte i stavite kolač u frižider da se malo ohladi i stegne pre izlivanja ganache glazure.
Zagrejte slatku pavlaku do vrenja, pa skinite sa vatre i ubacite čokoladu izlomljenu na kocke. Mešajte žicom dok se ne otopi i dok ne dobijete glatku glazuru. Prohladite par minuta pa sipajte preko ohlađenog vanila fila. Kolač stavite u frižider na najmanje par sati a najbolje preko noći, da se dobro ohladi i stegne a keks omekša.
Ohlađen kolač secite na kocke i ukrasite svežim malinama i borovnicama.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači