Lisnato testo razvucite što tanje (idealno u oblik kvadrata), a možete da koristite i već razvučeno testo kako bi procedura pripreme bila što brža.
Podelite ga u tri jednaka pravougaonika i izbockajte viljuškom.
Zatim ih poređajte u tiganj i pecite po minut-dva sa obe strane.
Lisnato testo pospite šećerom u prahu, okrenite na drugu stranu, stavite papir za pečenje pa pritisnite drugim tiganjem i tako držite par sekundi.
Sledeći korak je priprema fila. U mleko sipajte fil za tortu, dodajte aromu vanile i sve dobro umutite. Gotov fil stavite u kesu za zamrzivač i odsecite joj vrh.
Naredni korak je formiranje kolača. Prvo stavite lisnato testo pa preko njega krenite da istiskujete krem, u dva - tri reda. Potom poređajte jagode koje ste prethodno iseckali na kolutove, pa preko njih stavite ponovo krem. Zatim prekrijte sa novim listom testa i ponovite ceo postupak.
Kolač završavate sa listićem lisnatog testa i sve pospite šećerom u prahu.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači