Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte šećer, so, jaje i maslaca ili margarin. Mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko najmanjom, a potom najvećom brzinom, tako da dobijete ujednačeno testo. Nakon toga na blago pobrašnjenoj radnoj površini testo još jednom promesite ručno. Ukoliko se lepi, umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite ga da odstoji neko vreme (max. 30 min.) u frižideru. Razvijte testo na podmazanoj tepsiji i više puta ga izbodite viljuškom.
Za puslica smesu umutite belanca mikserom (nastavci za mućenje) u čvrst sneg, tako da ostane vidljiv zarez nožem. Pomešajte šećer sa cimetom i postepeno dodajte u umućena belanca. Nanesite smesu od belanaca talasasto preko testa i pospite bademima. Stavite da se peče.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Stavite tepsiju na rešetku i ostavite kolač da se ohladi.
Pripremite puding prema uputstvu sa kesice, ali sa navedenom količinom šećera. Odmah nakon kuvanja prespite puding u činiju za mućenje. Rasporedite po njemu polovinu pripremljenog maslaca i ostavite puding da se ohladi. Preostali maslac ili margarin penasto umutite mikserom. Sada dodajte puding sa slojem maslaca, kašiku po kašiku, neprestano muteći. Presecite kolač na pola po širini. Jednu polovinu premažite kremom od čokolade i maslaca. Drugu polovinu pažljivo odvojite od tepsije i stavite je preko fila. Ostavite kolač da se ohladi, isecite i servirajte.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači